Welkom

Equu-libre is een EAT-project (Equine Assisted Therapy), in de volksmond ‘hippotherapie’ genoemd. Wij geven hippotherapie of “Equine Assisted Therapy” aan kinderen met lichamelijke of mentale beperkingen, maar ook aan kinderen die het thuis of op school – tijdelijk – moeilijk hebben en even een ‘time-out’ kunnen gebruiken; zo kunnen bijvoorbeeld kinderen die gepest worden, bij ons even tot rust komen of aan hun weerbaarheid werken. Door gebruik te maken van de eigenschappen van paarden geven wij kinderen meer comfort, inzichten, of leren wij ze paardrijden. De ervaring die men opdoet in de omgang met paarden is soms overweldigend en wij zien kinderen openbloeien als ze hippotherapie volgen.

Vanaf 2017 kunnen ook volwassenen bij ons terecht om in het drukke leven even een rustpunt te vinden. Mensen zeggen telkens opnieuw hoe ze weer “tot zichzelf” komen in de rustige omgeving, in de natuur, tussen de paarden en door onze individuele aanpak met respect voor iedereen. Mensen met fibromyalgie, burn-out of bepaalde lichamelijke of mentale klachten kunnen bij ons terecht om even de batterijen op te laden. Telefoneer ons of kom gerust langs en we kijken samen naar wat je wensen zijn. We werken een programma uit op jouw maat. Eens je voldoende vertrouwen en een basis hebt, kan je overschakelen naar een kleine groepsles (max 3 ruiters) voor volwassenen. 

De omgang met paarden werkt bevrijdend en deze vrijheid kan zowel lichamelijk als geestelijk ervaren worden: mensen met lichamelijke beperkingen genieten van de schommelingen en de “massage” van de bewegende paardenrug en ieder mens vergeet zijn bekommernissen wanneer hij met paarden speelt en werkt. Het is duidelijk dat de naam “Equu-Libre” onze liefde voor paarden onderstreept, het gevoel van emotionele vrijheid uitdrukt wanneer je met paarden omgaat, en het evenwicht beklemtoont dat je bekomt door deze hele ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *