Coaching met paarden

Als je even stilstaat bij de dingen die voor jou het allerbelangrijkst zijn – de drie of vier dingen in je leven die boven aan je lijstje staan – waar denk je dan aan? Krijgen deze zaken de tijd en aandacht die ze verdienen? Hoe komt het toch dat datgene wat we prioriteit geven in ons leven maar zelden op de eerste plaats staat?

Coaching met behulp van paarden combineert traditionele coaching met de intuïtieve aard van paarden.

Wat is de meerwaarde van coaching met paarden?

Ruimte en natuur
We zijn buiten, midden in de natuur, tussen de paarden. Hier komen we tot rust. Hier worden onze zintuigen optimaal geprikkeld en blaast er als het ware een verfrissende wind door heel je lichaam. Licht, ruimte, wind, zon of regen en vaste grond onder de voeten maken iedere sessie tot een optimale bewustwording. Het zorgt er mede voor dat de accu weer vol levensvreugde wordt opgeladen.

Ervaringsgericht
Onze paarden nodigen je uit om hen aan te raken en om met hen in connectie te gaan. Hier ontstaat jouw verbinding hoofd en hart. Je komt in je gevoel, in wat er écht in je leeft. Je leert weer luisteren naar je innerlijke stem. Dan weet je weer waaraan je echt behoefte hebt.
Vanuit dit inzicht begeleid ik je in het zoeken naar oplossingen. Dikwijls heb je maar een klein stapje nodig. Het belangrijkste is dat je in beweging komt, dat je een proces op gang brengt. Een kleine verandering brengt andere met zich mee.
Coaching met paarden leidt veel sneller tot resultaten dan gewone coaching. Je gaat in actie met de paarden en je ervaart. Je neemt die sprong in het diepe, in plaats van er alleen maar over te praten. Soms heb je slechts één of twee sessies nodig om tot resultaat te komen!

“Woorden onthoud je maar even, een ervaring je hele leven!”

Ingeborg is lid van Centaur-federation, de beroepsvereniging van professionelen die werken rond het welzijn van mensen met assistentie van paardachtigen.