Coaching met paarden

Coaching met behulp van paarden combineert traditionele coaching methodes met de intuïtieve aard van paarden.

Wat is de meerwaarde van coaching met paarden?

Ruimte
Werken met paarden vindt plaats in het “hier en nu”, in het moment. In de setting van “midden in de natuur”, worden alle zintuigen optimaal geprikkeld en blaast er als het ware een verfrissende wind door heel je lichaam. Licht, ruimte, wind, zon of regen en vaste grond onder de voeten maken iedere sessie tot een optimale bewustwording. Het zorgt er mede voor dat de accu weer vol levensvreugde wordt opgeladen.

Ervaringsgericht
Het voordeel van werken met paarden is, dat je ze vrijelijk kunt aanraken. Hier ontstaat de verbinding hoofd en hart. Het in de natuur zijn met de paarden, ontprikkelt en brengt tot rust.
Paarden zijn levende spiegels van het gevoel. Ze geven een heldere en eerlijke kijk op de non-verbale communicatie die je uitzendt, als je met ze werkt. Een paard doet niets voor jou als je het alleen vanuit je denken benadert, gehaast bent of teveel bezig bent met verleden of toekomst. Paarden volgen jou als je denken, voelen, zijn en doen in balans zijn.
Een inzicht dat tijdens een sessie ontstaat kan je meteen uitproberen. Zoals het experimenteren met andere lichaamstaal, of de stemmetjes in je hoofd tot rust brengen of de overtuiging laten varen dat je alles onder controle moet houden. En omdat de paarden in het “nu” reageren, krijg je van het paard een nieuwe reactie op je veranderde instelling.

Coaching met paarden leidt veel sneller tot resultaten dan gewone coaching. Je gaat in actie met de paarden en je ervaart. Hierdoor kom je meer in je gevoel, in wat er écht in je leeft. Je neemt die sprong in het diepe, in plaats van er alleen maar over te praten. Soms heb je slechts één of twee sessies nodig om tot resultaat te komen!

“Woorden onthoud je maar even, een ervaring je hele leven!”

Ingeborg is lid van Centaur-federation, de beroepsvereniging van professionelen die werken rond het welzijn van mensen met assistentie van paardachtigen.