Mensen

Ivan Reynaert is hippotherapeut en verzamelde jaren ervaring als leerkracht lichamelijke opvoeding. 

Ivan Reynaert is leerkracht lichamelijke opvoeding en studeerde in 2011 af als post-graduaat hippotherapie aan de Artevelde Hogeschool Gent. Hij startte een proefproject ‘Anders Paardrijden’ op voor kinderen met beperkingen. Dit had zoveel succes dat hij besloot dit professioneel verder uit te bouwen om zo meer kinderen een kans te geven therapie met paarden te volgen. Ivan is lid van Centaur-federation, de beroepsvereniging van professionelen die werken rond het welzijn van mensen met assistentie van paardachtigen.

Ivan schreef, samen met Jill Jacobs, het boek ‘Oefenboek Hippotherapie, Paardrijden voor kinderen met een beperking’ dat in 2013 werd uitgegeven. Dit boek is een praktisch werkinstrument dat kan gezien worden als een handleiding voor therapeuten binnen de Equine Assisted Therapy (EAT). Het boek reikt een aantal basisoefeningen aan waarmee de therapeut doelgericht en opbouwend aan de slag kan gaan. Het is gebruiksvriendelijk, geeft een overzicht van de mogelijke doelstellingen per oefening en biedt ook een theoretische onderbouw aan. Hierdoor is het niet enkel voor de therapeut toegankelijk, maar ook voor begeleiders die op de één of andere manier met EAT in aanraking komen. Voor ouders is het interessant om een inzicht in de mogelijkheden en oefeningen van de hippotherapie te krijgen.

Ingeborg De Leenheer coacht tieners en volwassenen met behulp van paarden en is verder gespecialiseerd in stress- en burn-out coaching.

Ingeborg De Leenheer is sinds haar kindertijd intensief bezig met paarden en volgde talloze opleidingen en bijscholingen. Ze behaalde het postgraduaatsdiploma ‘Coachen van mensen met behulp van paarden’ ingericht door HorSense en Hogeschool West-Vlaanderen, alsook het diploma ‘Systemisch coachen met behulp van paarden’ (systeemopstellingen) bij HorSense. Ingeborg is lid van Centaur-federation, de beroepsvereniging van professionelen die werken rond het welzijn van mensen met assistentie van paardachtigen. Verder specialiseerde Ingeborg zich in ‘Stress -en Burn-Out Coaching’ bij Dr. Luc Swinnen en is ze erkend lid van VESB (Vereniging van Erkende Stress-en Burn-Out Coaches), een keurmerk voor kwalitatieve begeleiding bij stress en burn-out.
In 2019 behaalde Ingeborg bij Groots en Puur met paardenkracht het certificaat van Paardenkracht voor Pubers, een sociale vaardigheidscursus voor pubers vanaf 11 jaar.